Pages

Tuesday, 1 January 2013

: 2 0 1 3 : Selamat Tahun Baru


Wehhhh..rindunyaaa kat BLOG i ni…fuh..fuh..fuh…kejap je tinggal dah bersawang dah,,hehe lama jugak tak menulis kat blog mahupun ber-blogwalking..apa nak jadi ni,macam mana nak jadi blogger yang berjaya…tak gituwwww…huhu

Tahun lepas,aku kat JB malam tahun baru..dan 1Jan,aku kat Singapore..kelass nok...tahun ni,malam tahun baru..aku kat rumah je..semalam pukul 11.54pm,aku tengok jam,sempat cakap..oh,lagi 5 minit je nak bunga api... tapi,tak dan nak bunga api pung pang pung pang,aku dah tertidur..siot betul...

Jadi,dah melangkau ke 2013 ni,apa azam anda?? Aku? Kalau tahun 2012 dulu,ada satu je azam aku..tapi tak berjaya dipenuhi,sepenuhnya ..so bad..sob..sob…aku nak langsaikan segala hutang piutang aku..yang tak berjayanya,sebab banyak la nak guna duit kan…bukan senang nak cari+kumpul,lain la kalau boleh bayar pakai bulu kaki..esok jugak langsai..hee jadi untuk tahun 2013 ni,aku akan meneruskan azam aku tu…BEBAS HUTANG…!! ektuali,tahun lepas aku dah berjaya bayar PTPTN aku half dari total amount…almost 11k..itu aku dapat pinjaman half tu,kalau full dekat 25k..peh,terberak nak bayar…dulu masa kawan-kawan dapat duit banyak,serius aku jeles..sebab diorang selalu je shopping2,beli baju la..tukar henpon la..aku? uwaaa..uwaa..*nages* tapi kini,tidak lagi..bersyukur sebab dapat half..haha papepun,aku bangga jugak la,dapat tunaikan azam aku,walaupun tak sepenuhnya,walaupun bayar ptptn pakai duit KWSP..hehehehe tapi uolls,nasib jugak aku tak bayar habis aritu,kan tahun ni..opss tahun lepas (2012) Pak Najib dah umumkan ada diskaun 20% kalau langsaikan PTPTN..Alhamdulillah..ada lebih kurang lagi 4k aku nak kena bayar,doakan semoga aku berjaya…lagi satu,aku dah stop mengunakan kad gesek aku…bukan senang hoi…nampak je barang berkenan,bila takda duit..cepat je otak ingat kat kad hutang tu..tolonglah..! hutang kad masih ada,bayar macam biasa..Cuma aku dah berjaya untuk tidak menambah hutang kat bank…TAHNIAH aza!! Hee lagi satu,tahun depan,aku dah tak perlu bayar kereta..muahahaha..ini paling meng-gembira-kan aku…*boleh la penuh kan tabung travel kan..kan…hi hi hi-gelak jahat-*

Sebut pasal travel,tahun depan ada perancangan yang besar,tapi tak konfem lagi..so takyah nak gebang sangat..lagi,aku pening memikirkan budget..aduh,sakit kepala..so kalau ada sesiapa baik hati nak derma duit,sila emel kat aku,akan aku forwardkan no akaun aku..hehehe tapi,,tapi,tapi…ada satu yang dah konfem,my spring-cherry blossom vacation..yang ni with family..bukan sahaja ngan SIR n iqi,mak ayah aku skali folo…^_^ tunggu!!
2012,aku mulakan percutian aku ke JB+singapore city +USS pada hari tahun baru,sempena dengan majlis pertunangan AM+NANA,adik ipar aku, kat JB..pastu, bulan 2,percutian dengan family aku pulak ke Sabah bah...huhu diteruskan dengan overland naik train+van pada April dari KL-Hatyai-Krabi-Hatyai-Penang..dan dari Penang ke KL naik Flight....sangat best sebab pengalaman pertama aku menyusahkan diri begitu,tapi serius its soo fun...*wink* dan trip bulan Julai,  beberapa hari sebelum puasa,aku ke Bandung,dengan mak n adik aku...itu kira nasib tak kena bualan puasa doh,sebab main beli je tiket tak check kelender dulu..dan akhir sekali,aku ke Korea Selatan bulan September...annyeong haseyo!
Alhamdulillah...walaupun percutian-percutian aku ini bukanlah percutian yang mewah-mewah,budget je semua..tapi syukur diberi peluang melawat tempat orang,melihat keindahan ciptaan-Nya...

Perancangan keluarga pulak,not in 2013…target 2014 nak menambah bilangan…hee jadi sebab itu ada perancangan besar untuk travel tahun ni,sebab faham-faham jela,nanti dah preggy,10bulan memerap kat rumah..dah beranak,kurang-kurang anak dah 1thn6bulan,baru start berjalan-jalan kembali…kalau breastfeed,2tahun kena bertahan…huhu pengorbanan semua tu…fuh… iqi pulak lagi 5hari nak menyambut hari jadi yang ke-2..ooooh..dah besar anak ibu…

Oh,lupa nak bagitahu….semalam,kelmarin dan dulu kelmarin *ada ke term ni?* aku pergi berehat-rehat di bagan lalang + morib dengan keluarga in-law aku…akan di stori-mori kan kemudian..huhu harini tak mampu dah nak menaip,penat mengemas rumah dengan kain baju bertimbun..hee til then…see ya!
XOXO
Enter!

SELAMAT TAHUN BARU uolls!!

New year..New story..........New diary..

10 comments:

  1. Happy new year 2013 Aza & family...sama jugak macam aku, kalau boleh nak bayar cepat-cepat hutang, moga tahun 2013 rezeki lebih murah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaallah..moga ko&wife pun dimurahkan rezeki...amiinnn....

      Delete
  2. selamat tahun baru dear!!! semoga kita ada chan travel sama suatu masa :)

    ReplyDelete
  3. selamat tahun baruuuuuuuuuu..

    cerita tentang ptptn ni memang macam hampehhhh.. kita dah bayar habis guna kwsp tahun 2010.. sekali sampai 2012 tak dapat lagi hitam putih.. bencissss.. dah la tetiba dapat discount. so kita ni kira dapat ke tak discount tu?? stress.. dah la ptptn hutang kita 18.........sen.. kekekkeke nak charge kos pentadbiran la kat ptptn. bole gitu.

    neway, share la projek mega tahun 2013 ni?? iols excited nak tau ni..kekkekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. haih,lama tu dari 2010 smp sekarang x dpt lagi B/W...kena chase la kan,tapi lama2 pun naik menyampah gak nak chase...huhu

      ala,takdela mega sangat,sekadar merealisaikan lokasi impian hanimun dengan en.suami je...kikiki

      Delete