Pages

Wednesday, 30 October 2013

YeaY...Dah Dapat REFUND dari AirAsia

Ingat tak kes yang aku cancel trip nak g Sydney bulan sept aritu?? yang sebab aku preggy dan tak boleh nak fly tu?? ingat kan...ingat kan..

Haritu aku dengan gigihnya isi la borang E-form kat website AirAsia tu..dengan harapan dapat la refund tiket aku tu..aku folo step yang azra tulis kat blog dia..dia berjaya refund tiket dia juga,dapat la balik duit dalam bentuk creditshell harga airport tax...

Jadi aku ingat aku pun dapat la refund airport tax je...sekali TIDAK...rezeki aku lebih lagi...huhu
harga tiket one way to sydney untuk 2 pax, RM898...so aku ingat aku mungkin aku dapat dalam RM200+ la kot...bertabah jela..sekali dalam kes aku,aku dikategorikan kes medical...dapat refund full amount uolls..tapi ada charge cancellation fee,RM140 per pax...

Haaaaa...cepat la buat kira-kira..
RM898 - RM280 = RM618..!
aku macam..WOOWW..betul ke ni...hehe sebab tak dijangka kan..
Alhamdulillah...
^____________________^     *senyum lebar*

Nasib baik aku tak putus asa aritu...hampir-hampir aku malas nak isi E-form tu,sebab ingat dapat sikit je..heheh
So,boleh la rancang-rancang travel tahun depan..ye dak??
Papepun,kalau nak berjalan tahun depan,aku kena hangkut 2 hero aku tu...*dush*

20 comments:

  1. Wohooo ini sudah bagus.. rezeki anak nih... kirenye busuk2 AA nih pun, diorang masih lagik consider org preggy ke hape ke kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik hati gak AA ni,walau slalu kena maki hamun...hee

      Delete
  2. Byk tu RM618...leh beli susu...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah..banyak la susu,bukan dapat cash pun..dpt credit shell,kena beli tiket flight juga..

      Delete
  3. Thanks Aza & Azra for sharing! Kena refund ticket AA juga nanti ni. Memang akan tiru alasan Azra; unforeseen circumstances. Lucky bukan my ticket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nanti abis sume tiru alasan azra..sib baik aza tak tiru,aza nye karangan lain sikit...

      Delete
  4. rejeki mak tuu.., untung rrr.., ;-p

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah dapat full refund lak tu. rezeki anak sangat! mmg betol, kalo beli tiket mahal2 tp x dpt refund, mmg sadiskan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..rezeki anak memang tak dapat dinafikan..alhamdulillah..terlebih excited sebab unexpected dapat sampai 600..huhu

      Delete
  6. hmm kak, nk tnye lama tak ambil masa nk dpt smula duit nie? sy dh dkt 2 bulan dh xdpt2 lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolak tambah,dalam 2 bulan jugak rasanya...1st isi e-form rasanya dalam 10.9.13..n email diatas, 27.10.13..

      Delete
  7. Alhamdulillah banyak tu dapat refund balik .. Moga sentiasa bernasib baik dalam dunia travel :D

    Salam kenal.. baru jumpa blog ni and terus follow :D

    ReplyDelete
  8. hi, nak tanya, isi e-form tu sebelum atau selepas tarikh flight?

    ReplyDelete
  9. Hye sis isi selepas tarikh flight ye.
    If i isi same mcm unforseen circumstances tu dpt full amount dlm bentuk cash ke.means AA akan refund blk ke card credit kite la ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. air asia akan bg credit shell..dia xkn bagi dlm bentuk cash money..maknanya, credit tu hanya bole beli tiket flight or brg2 airasia jek..

      harap membantu..hee

      Delete
  10. Kalau tarikh flight tu sy masih dalam pantang,agak2 dpt refund x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat insyaallah...tak logik mak tang naik flight kan..haha kalau rajin, suruh doc tuliskan surat bgtau condition awk mmg x bole naik flight...huhu

      Delete